Biscuitrol die ieder kan Bakken én Oprollen: Yum met Rum!

(… of imitatie rum extract voor wie alcoholvrij bakt). Het weer zit een beetje tegen en het lente gevoel buiten is er nog niet echt. Vandaag een beetje een regenachtige dag dus duiken we gezellig de keuken in en gaan we bakken. Zo creëren we het lente gevoel binnenshuis 🙂

Vandaag gaan we aan de rol, de biscuitrol wel te verstaan hihi. Ik hoor van veel mensen rondom me dat ze een biscuitrol zeer moeilijk vinden en ik weet dat ik er in het begin van mijn bakperiode ook tegenop keek. Het bakken van het beslag is nog niet zo moeilijk maar het oprollen is geen pretje voor velen. Scheurende of brokkelende biscuits tot gevolg.

Biscuitrol

Hoe biscuitrol bakken die altijd lukt

Kerststronk

Lekker recept dat altijd lukt om je perfecte kerststronk te maken, met tips om heerlijke crème au beurre (botercrème) te maken die niet op je maag zal liggen.

Laat ik nu een leuke truc hebben voor je waardoor elke biscuitrol gaat lukken 😀 Voor meer baktips kan je steeds terecht op mijn website en voor nog meer lekkere, makkelijke bakrecepten kan je me volgen op mijn facebook pagina – Jolanda’s Bakhuisje!

Bij het bakken van een biscuitrol moet je er vooral op letten dat je biscuit niet te lang in de oven staat. Hoe droger de biscuit, hoe moeilijker het oprollen wordt.

In het recept hieronder spreek ik over een baktijd van 7 tot 10 minuutjes, afhankelijk van je oven. Bij mij duurt het ca 7 à 8 minuutjes en dan is hij gaar. Hoe zie of voel je dat nu ? Door met je vinger lichtjes op de biscuit te drukken. Blijft het een deukje dan moet hij nog even in de oven blijven staan. Veert je biscuit mooi terug ? Dan is hij gaar en moet je hem onmiddellijk uit de oven halen.

Opgerolde biscuit

Chocoladetaart maken

Chocoladefan ??? Kijk dan naar dit heerlijke recept om super chocoladetaart te maken ? Met ook het geheim hoe een perfecte biscuit te maken die altijd lukt.

Laat je biscuit nooit op de bakplaat afkoelen want dan gaart hij gewoon verder en droogt uit. De truc is… om een schone vochtige handdoek te nemen en deze op de biscuit te leggen. Hierboven op leg je een 2de bakblik. Nu draai je het geheel in een keer om en neemt de hete plaat weg. Haal het bakpapier voorzichtig van de biscuit en rol de biscuit met de vochtige handdoek op. Je rolt dus echt je handdoek samen met de biscuit mee op, niet gewoon er om heen rollen. Laat het geheel zo afkoelen.

Na afkoeling rol je de biscuit uit en dan zul je zien dat je biscuit al mooi bol staat. je hoeft hem enkel te vullen en terug op te rollen en voila, een perfecte rolbiscuit 🙂

Probeer het zeker eens uit want je gaat er veel plezier aan beleven en je kunt zoveel verschillende variaties maken met een rolbiscuit dat het nooit gaat vervelen. Volg gewoon de stappen in het recept en laat je verrassen. Het onderstaande recept is een basisrecept van mij dus wissel gerust af met de vulling !

Veel bakplezier met onderstaand recept voor opgerolde biscuit met ananas en rum 🙂

 • Bereidingstijd: 20 minuutjes
 • Baktijd: 7 à 8 Minuutjes
 • Afwerking: 30 minuutjes
Biscuitrol die ieder kan Bakken én Oprollen: Yum met Rum!
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Vandaag gaan we aan de rol, de biscuitrol wel te verstaan hihi. Laat ik nu een leuke truc hebben voor je waardoor elke biscuitrol gaat lukken, dus ook die van jou!
Website:
Soort recept: Biscuit
Cuisine: Jolanda's Bakhuisje
Serves: 8
Ingredienten
Ingrediënten biscuitrol:
 • 210 gr eieren ( ca 4 à 5 eieren )
 • 100 gr suiker
 • 50 gr gezeefde bloem
 • 50 gr gezeefde maizena
 • 25 gr boter
 • Vanille extract of zelf gemaakt vanille extract op basis van rum (niet alcoholvrij)
Voor de biscuitvulling met ananas en rum:
 • 300 gr mascarpone
 • 300 ml slagroom
 • 150 gr poedersuiker
 • 2 zakjes klopfix
 • 2 schijven ananas in hele fijne stukjes gesneden of ander fruit in fijne stukjes
 • Rum (of cognac) : wie alcoholvrij kookt, die kan rum vervangen door imitatie rum extract of andere niet alcoholische smaakmakers toevoegen waaronder uiteraard ananassap, amandelollie, vanillezaadjes, appelsap, sinaasappelsap, appel extract, sinaasappel extract)
Bereiding
Werkwijze biscuit bakken:
 1. Verwarm de oven voor op 230°C.
 2. Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract tot een zeer luchtige ruban, dit duurt minstens 15 minuten.
 3. Meng de bloem samen met de maizena en zeef deze boven de kom. Spatel dit voorzichtig onder het mengsel.
 4. Smelt de boter en spatel deze ook voorzichtig onder het mengsel.
 5. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Stort hierop het beslag en strijk met een paletmes het geheel glad.
 6. Zet de plaat in de oven en bak in ca 7 tot 10 minuten gaar. Als je licht met je vinger op de biscuit duwt en hij veert terug, dan is de biscuit gaar.
 7. Neem ondertussen een theedoek en maak deze nat, wring hem zeer goed uit en leg aan de kant. Neem de plaat uit de oven en leg de natte theedoek op de biscuit. Leg hierop een andere bakplaat en draai het geheel om. Neem beide bakplaten weg maar laat de natte theedoek zitten.
 8. Haal voorzichtig het bakpapier van de biscuit. Rol nu de biscuit op met de theedoek erbij. Je krijgt dus een grote rol en ziet enkel nog de theedoek. Laat de biscuit zo afkoelen. Als je hem straks terug rolt en de theedoek verwijderd zul je zien dat je hem na het vullen weer perfect kunt oprollen.
Bereiding vulling van de opgerolde biscuit:
 1. Meng de mascarpone samen met de slagroom en de poedersuiker met elkaar. Klop met de mixer het geheel lobbig. Voeg nu de rum of de cognac toe en de klopfix. Klop het geheel tot een mooie stijve massa.
Opbouw rol:
 1. Rol de biscuit terug en laat de theedoek er gewoon onder liggen. Neem de rum erbij en spuit de biscuit hiermee in of neem een kwast en besprenkel de rum over de biscuit.
 2. Neem de vulling erbij. Verdeel iets meer dan de helft over de biscuit. Houdt aan het einde van de rol zo'n 1.5 cm vrij. Het andere gedeelte bewaar je om de rol mee af te smeren nadat hij is opgerold. Zorg dat je vulling mooi egaal verdeeld is.
 3. Verdeel de fijne stukjes ananas of ander fruit over de vulling.
 4. Rol nu de biscuit op ( zonder theedoek ) en leg hem op een snijplank.
 5. Verdeel de rest van de vulling over de biscuitrol.
 6. Werk af met schijfjes ananas en eventueel een chocolaatje.
 7. Snijd de uiteinden mooi bij en plaats je biscuitrol op een taartschotel... en genieten maar!
 

Deel met je Vrienden - Doe ze een plezier!

Comments

 1. Esther Thenu says

  Ziet goed uit

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: