Nutella cake recept: nog lekkerder dan een Ferrero Rocher taart!

Ben jij ook een fan van Nutella ? Dan is dit Nutella cake recept ideaal voor jou. Het is zo simpel maar ooh zo lekker, dat je er niet vanaf kunt blijven.

Of zoals Nigella Lawson schreef in haar kookboek “Hoe word ik een goddelijke huisvrouw”: Niet alleen is dit één van de gemakkelijkste cake’s om te maken, het is bovendien – hoera, hoera – tegelijk een van de lekkerste. Bij Nigella thuis zijn ze er volgens haar helemaal aan verslaafd… U weze gewaarschuwd!

Nutella cake recept

Wat is Nutella?

Nutella vindt zijn oorsprong net na de oorlog in “chocoladeblokken” vervaardigd door een Italiaanse patissier Pietro Ferrero. Deze man woonde in de Piedmont streek, bekend voor witte truffels en … hazelnoten

Tijdens de oorlog was cacao en chocolade flink gerantsoeneerd (mijn moeder herinnert zich nog dat na de “bevrijding” de Canadese soldaten nylonkousen en chocolade uitdeelden…).

Pietro Ferrero maakte daarom repen met flink wat hazelnoten, olie, cacao en suiker om als broodbeleg te eten: wikkel de aluminiumfolie open, snijd chocoladeplakjes op je brood en voilà: een boterham met chocolade, net zoals wij als kind brood aten met Belgische Perrette chocolade van Meurisse. We woonden op fietsafstand van de Meurisse-De Beukelaer chocoladefabriek waar behave Perrette ook de typische De Beukelaer koekjes in tinnen dozen gebakken werden (“het koekjesfabriek”, waar je het aroma van kon opsnuiven wanneer je er voorbij fietste… maar we wijken af).

Net zoals wij, lieten ook de Italiaanse kinderen het brood al gauw links lieten liggen, maar zich uitermate ten goede aan Ferrero’s hazelnotenchocolade.

Geen nood: Pietro Ferrero veranderde het recept zodat hij het kon verkopen als smeerbaar broodbeleg: Italiaanse moeders smeerden het broodbeleg op de boterham, zodat de kinderen wel brood moesten eten 🙂

Het duurde wel tot 1964 dat Pietro’s zoon Michele Ferrero de pasta onder de naam Nutella over gans Europa begon te verkopen.

Jaja, Ferrero… die van de Ferrero Rochers, de met hazelnoten en jawel Nutella omringde koekjessnoepjes… mooi verpakt in een gouden papiertje.

Tijd om je Nutella cake te maken!

Ik hoop dat je veel plezier zult beleven aan het onderstaande recept.

Ik heb de Nutella cake gebakken in een tulbandvorm en hij zag er prachtig uit. Belangrijker nog is dat hij zo op was………….heerlijk dus !!

 • Voorbereiding: 20 minuutjes
 • Baktijd: 50 à 60 minuutjes
 • Opeten: In no time 🙂

Laat gerust een reactie achter !

5.0 from 1 reviews
Nutella cake recept
 
Werktijd
Kooktijd
Totaal
 
Ben jij ook een fan van Nutella ? Dan is dit Nutella cake recept ideaal voor jou. Het is zo simpel maar ooh zo lekker, dat je er niet vanaf kunt blijven.
Website:
Soort recept: Cake
Cuisine: Klassiek, Makkelijke Recepten
Serves: 8
Ingredienten
 • 210 gram patisseriebloem
 • 50 gram maïzena
 • 250 gram Nutella
 • 150 gram suiker
 • 150 ml melk
 • 3 eieren (M)
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180°.
 2. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige ruban.
 3. Zeef de droge ingrediënten boven de kom en klop eronder.
 4. Voeg de Nutella toe.
 5. Voeg beetje voor beetje de melk toe. Het cakebeslag mag niet lopend worden dus schat de juiste dikte in.
 6. Bak je Nutella cake af in ca 50 à 60 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of de cake gaar is.
 


Kinder chocolade cupcakes Deze lekkere Nutella cake wordt je aangeboden bak-expert Jolanda uit Limburg.

Zin gekregen om nog meer gebak te maken met chocolade? Wist je dat Ferrero ook de makers zijn van de Kinder Chocolade? Ga alvast eens kijken naar Jolanda’s lekker recept om Kinder Chocolade cupcakes te maken.

Wil je meer te weten komen over Jolanda, neem dan een kijkje op haar Facebook pagina: https://www.facebook.com/jolandasbakhuisje/


Deel met je Vrienden - Doe ze een plezier!

Comments

 1. Ga ze zeker uitproberen

 2. we zullen eens proberen

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*

Geef uw waardering: 5 sterren is de MAX!: