Crumble Maken

Lekker en makkelijk basisrecept om crumble te maken met je favoriete fruit, havervlokken of amanderschilfers en volkorenbloem met een voorbeeld recept voor appelcrumble.

Niets makkelijker dan vers (of al wat gestoofd) fruit in een vuurvast potje waarboven je kruimels strooit (van bloem en boter, of van koekjes of met fijngemalen noten) en dan laat bakken in de oven.

Je kan voor een crumble gelijk welk soort fruit gebruiken: fruit dat direct mals is kan je in grote stukken snijden, fruit dat wat meer gaartijd nodig heeft, snijd je in kleine stukjes en zoals in dit recept kan je de appels ook even voorkoken.

Gebruikt je weinig boter in je deeg, dan krijg je een zeer korrelig eindresultaat. Je kan natuurlijk meer boter gebruiken en indien gewenst zelfs het laagje deeg bovenop het fruit mooi aandrukken. Droge kruimels strooi je best gewoon bovenop het fruit: de keuze is volledig naar eigen voorkeur.

Appelcrumble recept

Rabarbercrumble

Even lekker dan rabarbertaart maar VEEL MAKKELIJKER: rabarbercrumble om snel wat rabarber uit de tuin tot een lekker dessert om te toveren.

Voor het crumble deeg:

 • 35 gram koude, echte hoeveboter
 • 35 gram volkorenbloem
 • 35 gram amandelschilfers of havermout
 • 20 gram griessuiker

Voor de fruitvulling:

 • 400 gram kookappelen
 • 1 soeplepel likeur of fruitsap
 • 50 gram suiker (ikzelf verkies organische, bruine suiker)

Hoe maak je een crumble?

Makkelijk recept om lekkere crumble te maken met appels, amandelschilfers, boter, bloem en suiker

 1. Appel crumble recept

  Supermakkelijk en snel appel crumble recept met slechts 4 ingrediënten: groene appels, bruine suiker, hoeveboter en bloem.

  Begin met de oven voor te verwarmen op 190 graden Celsius.
 2. Begin dan met de appelen te schillen, snijd ze in 4, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
 3. Doe ze in een sauspannetje, voeg de suiker en wat vloeistof toe, zet een deksel op het pannetje, breng langzaam aan de kook (zorg dat de appels niet aanbranden en de suiker niet karameliseert) en laat op een laag vuurtje 5 minuten verder pruttelen.
 4. Meng ondertussen in een kom de droge ingrediënten behalve de suiker (dus de bloem, havermout en/of noten) goed door elkaar.
 5. Snijd de koude hoeveboter in stukjes, voeg bij de droge ingrediënten en meng met je vingertoppen tot een kruimelig geheel. Voeg er als laatste de suiker aan toe werk doorheen de kruimels.
 6. Vul kleine, vuurvaste schoteltjes met het fruit, strooi er het kruimeldeeg over en laat de appel crumble een 20 tal minuten goudbruin bakken in de oven.

Deel met je Vrienden - Doe ze een plezier!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*