Vegetarisch voorgerecht

Lekkere ideeën om snel en makkelijke allerhande verschillende vegetarisch voorgerechten te maken in hartige taartjes.

2 basisideeën. Ofwel een taartvormpje volledig krokant bakken en dit dan te vullen met een salade van bijvoorbeeld radijsjes en komkommer, of met wat je in de ijskast op dat moment kan vinden: sla, tomaat, ajuin, paprika, peterselie en kaas, zoals op onderstaande foto. Je kan er ook nog mayonaise of andere dressing doormengen.

Tip: gebruik je "natte" groenten (bijvoorbeeld in stukjes gesneden tomaat met zaadjes) of "natte" dressing (bijvoorbeeld een tomaten vinaigrette van in stukjes gesneden tomaat, peper en zout, verse tuinkruiden fijngehakt, azijn en olijfolie – 1 deel azijn op 3 delen olie en indien te zuur, bruine suiker of tomatenketchup bijvoegen- ), vul de taartvormpjes dan net voor je ze gaat serveren, zodat de gebakken bodem zo krokant mogelijk blijft.

De andere idee is de taartvormpjes half blind te bakken, te vullen en dan verder af te bakken. Tofu is hier een aangewezen keuze: je kan de tofu vooraf ook nog marineren met je favoriete kruidenmengeling of met bijvoorbeeld een mengseltje van bruine suiker, sambal, sojasaus, kerriepoeder en verse knoflookteentjes.

Voor nog meer smaak kan je de tofu paneren: snijd in de vorm van de bodem van je taartvormpjes, paneer door eerst in bloem, dan in eiwit en daarna in zeer fijngehakte nootjes te wentelen. Bak even bruin in een pan met olie, leg op de bodem van een blind gebakken taartvormpje. Bak dan in de pan groenten en/of champignons tot ze aan beide kanten een mooi kleurtje hebben, vul hiermee de taartvormpjes verder op en laat dan verder 10 minuten in de oven bakken op 200 graden.

Vermits je gaat blind bakken, kan je snel je eigen kruimeldeeg voor hartige taart maken volgens dit recept.

Tip: je kan de 2 ideeën ook combineren: vul de vormpjes bijna tot aan de rand met een vulling die je afbakt in de oven en vul verder met verse salade en een lekkere dressing. Of vul de blind gebakken taartvorm half met gekruide of gemarineerde tofu, bak verder gaar en vul dan verder aan met verse salade.

Lekker en makkelijk vegetarisch voorgerecht in een hartige taart van kruimeldeeg

Deel met je Vrienden - Doe ze een plezier!

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*