Makkelijke taart met aardbeien maken: voor ieder die de oven kan aanzetten!

Supermakkelijk recept om taart met aardbeien te maken in minder dan 30 minuten met slechts 3 ingrediënten. Zoek niet verder maar ga onmiddellijk aan de slag zodat je binnen een half uurtje zal genieten van je lekkerste, snelste, zelfgemaakte aardbeientaart.

Van zodra het weer heet wordt in de lente zoals nu, krijgen de meesten onder ons zin in verse aardbeien. Alhoewel vroeger het echte aardbeienseizoen “tijdens de proefwerken” in juni begon, begint de zomer nu precies alsmaar vroeger, en worden aardbeien ook alsmaar voeger aangeboden (uit de serres weliswaar meestal op hydrocultuur).

Taart met aardbeien

Hoe makkelijke taart met aardbeien maken

Scones met clotted cream

Denk je er aan om eens een High tea te organiseren dan mogen deze lekkere scones met clotted cream en zelfgemaakte aardbeiengelei niet ontbreken !

Wie op zoek is naar recepten die super gemakkelijk te maken zijn, die neemt een kijkje op onze nieuwe site makkelijkerecepten.com. De site is nieuw, dus abonneer je op de email-lijst, zodat je telkens er een nieuw recept verschijnt, onmiddellijk op de hoogte gebracht zal worden.
Kwestie van geen enkel makkelijk recept te missen 🙂

Zonder de stroop zou dit recept op bovenvermelde makkelijke recepten site passen, maar met de extra stroop komen we aan 6 ingrediënten, dus 1tje teveel 🙂

Verder zijn deze aardbeientaartjes gegarandeerd supereenvoudig te maken. Makkelijkst gewoon dunne schijfjes aardbei op een velletje bladerdeeg leggen, bakken en klaar.

De stroop is naar smaak en wens: ideaal is een aardbeiensiroop te maken en over de taartjes te gieten net voor het serveren. Maar we kiezen eens voor iets anders… En smaakt nog beter geserveerd met een bol vanilleroomijs.

Fraisier taart

Op zoek naar een lekker recept om fraisier taart te maken? Gevonden! Ga aan de slag met dit beproefd recept, zodat je gegarandeerd zal genieten van verse aardbeien in gebak, beter dan bij de bakker.

Vergeet de suiker niet! Het beetje suiker dat je over de taartjes strooit zal tijdens het bakken wat karameliseren: wat niet alleen extra smaken zal toevoegen, maar ook extra beet.

Verder niets aan toe te voegen: dit soort taartjes kan niet mislukken en lukt ook heerlijk met schijfjes appel of pruim (maar dan is het al echt zomer!).

Wie op zoek was naar een aardbeientaart met banketbakkersroom, die lees hier verder.

Smakelijk!

Makkelijke taart met aardbeien maken: voor ieder die de oven kan aanzetten!

https://www.taartmaken.com
Supermakkelijk recept om taart met aardbeien te maken in minder dan 30 minuten met slechts 3 ingrediënten. Zoek niet verder maar ga onmiddellijk aan de slag zodat je binnen een half uurtje zal genieten van je lekkerste, snelste, zelfgemaakte aardbeientaart.
5 van 8 stemmen
Werktijd 5 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totaal 30 minutes
Gerecht Gebak
Cuisine Bladerdeeg, makkelijke recepten
Servings 4

Ingrediënten
 

Voor de taart met aardbeien

 • 1 groot vel of enkele kleine velletjes bladerdeeg uit de diepvries
 • 400 gram aardbeien
 • 2 eetlepels bruine kristalsuiker

Indien gewenst: voor de stroop

 • 125 ml witte wijn of witbier
 • naar smaak: minstens 1 eetlepel: hoe meer hoe mooier de donkere kleur maar hoe zuurder de smaak balsamico azijn of (2 eetlepels) vers geperst limoensap of citroensap (en hier voor de kleur: 2 eetlepels rode porto)
 • naar smaak 1.5 eetlepels echte bijenhoning

Hoe Klaarmaken
 

 • Ontdooi het vel of de velletjes bladerdeeg zoals op de verpakking staat aangegeven.
 • Oven voorverwarmen op 212 graden C (afhankelijk van je oven heb je een temperatuur nodig van 200 tot 225 graden C).
 • Bedek een bakplaat met boterpapier.
 • Snijd een groot vel bladerdeeg in 4.
 • Leg op het boterpapier.
 • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
 • mogelijkheden nu. 1 snijd de aardbeien in dunne schijfjes en leg bovenop het bladerdeeg, blijf wel overal 1 cm van de rand. Ofwel 2. halveer de aardbeien, schik op het vel bladerdeeg en vouw de randen omhoog zodat je een "doosje" met aardbeien hebt gemaakt.
 • Sprenkel suiker over de taartjes en laat een 20 tot 25 minuten bakken in de oven tot het bladerdeeg gerezen is en goudbruin gebakken is.
 • Ondertussen kan je de aardbeienstroop maken. Doe witte wijn of witbier met de balsamico azijn (of vers geperst sap + porto) en de honing in een sauspotje. Breng aan de kook en laat dan rustig sudderen zonder deksel tot je siroop de gewenste dikte bereikt (vuistregel: laat voor de helft inkoken). Wel zo nu en dan omroeren. Als de stroop klaar is, proef, voeg indien nodig meer zoet of zuur toe en neem de sauspot van het vuur.
 • Giet de stroop net voor het serveren over de aardbeitaartjes en wie vanilleijs heeft: die serveert eerst vanilleijs over de taartjes en giet er dan de stroop over... zalig genieten!

 

 

Deel met je Vrienden - Doe ze een plezier!

Comments

 1. ziet er allemaal heerlijk uit, wil ze allemaal proberen.

 2. dominique gielen says

  lekker !

 3. 5 stars
  Een eenvoudig maar lekker recept ,dank je wel .

 4. freddy RUTTEN says

  5 stars
  ik vond dit recepten een heerlijk lekker voor al bij de koffie of bij de vier uurtje of bij grootbezoek of bij de feestdagen

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Recipe Rating
*