3x Kriekentaart Maken! Makkelijker dan Jeroen Meus – Klassiek met pudding

Op zoek naar een lekker kriekentaart recept?

Hieronder vind je er wel 3!

Supermakkelijk recept met bladerdeeg, verse krieken en nauwelijks werk.

Heerlijke kriekentaart met slagroom van Jeroen Meus of…

Je makkelijkste kriekentaart met pudding: veel minder werk dan Jeroen’s recept en geen Kitchenaid nodig!

Kriekentaart Jeroen Meus: met banketbakkersroom en gistdeeg

Kriekentaart Jeroen Meus

Bijna volledig zonder pakjes en zakjes! Wil je helemaal zonder pakjes en zakjes koken? Vervang dan het “puddingpoeder” met wat het eigenlijk is:

Ingrediënten

Voor het gistdeeg

 • 420 gram bloem
 • 210 gram zachte hoeveboter
 • 80 ml lauwe melk
 • 1/2 pakje verse gist
 • 1 snuifje zeezout
 • 2 eetlepels suiker (want suiker bakt je deeg mooie bruin)
 • 1 ei

Voor de banketbakkersroom

Voor de krieken

 • 1 pot krieken
 • bruine suiker naar smaak (80 tot 100 gram)
 • 50 gram puddingpoeder

Bereiding

Kersentaart

2 lekkere en makkelijke kersentaart recepten, lukt altijd. Deze taarten kan je maken met verse kersen of kersen uit blik.

Zeef de krieken en laat het sap uitlekken.

Hoe gistdeeg maken

 1. Jeroen gebruikt een keukenmachine met kneedhaak. In een kom de boter bij de bloem voegen en kneden met de keukenmachine.
 2. Ondertussen de gist in de lauwe melk breken en losroeren. Giet bij de bloem en laat verder kneden.
 3. Zeezout, suiker en ei erbij en verder kneden tot een bol.

Hoe makkelijke banketbakkersroom maken

 1. Maak dan de banketbakkersroom. Weer met de Kitchenaid: deze keer in een vuurvaste kom. 4 eierdooiers luchtig opkloppen met 100 gram suiker. Meng er dan het puddingpoeder door.
 2. Breng de melk met het vanille extract aan de kook in een sauspot. Giet een deel door de ruban van eieren. Giet de dooiers bij de hete melk in de sauspot. Zet op het vuur en laat onder voortdurend roeren met een houten lepel indikken. Doe alles weer in de kom van de Kitchenaid en laat al roerend afkoelen.

Hoe halfvolle puddingtaart bakken

 1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
 2. Gistdeeg op bebloemd werkvlak dun uitrollen. Oprollen op de deegrol en bedek er dan een beboterde en bebloemde taartvorm mee. Druk het deeg goed tegen de rand.
 3. Duw met een deegrol de restjes, die over de vorm hangen, los en verwijder.
 4. Smeer er een dunne laag banketbakkersroom over (Niet volledig vullen, want straks gaan de krieken erbij). Bak (een 20tal minuten) goudbruin in de oven.

Kriekensaus maken en taart afwerken

 1. Schwarzwalder Kirsch Taart

  Guten Appetit! Ga gegarandeerd genieten met dit makkelijk recept om Schwarzwalder Kirsch Taart te maken: lekker gebak met alcohol en heerlijk bij een heet kopje koffie.

  Ondertussen maak je de kriekensaus. Voeg suiker en puddingpoeder toe aan het kriekensap. Breng aan de kook en laat stevig indikken. Voeg er dan de krieken weer bij. Giet dit in de gebakken taart en laat afkoelen in de taartvorm.

 2. Jeroen werkt af met geraspte witte chocolade en met toefjes slagroom opgeklopt met wat poedersuiker.

Makkelijkste kriekentaart met bladerdeeg en verse krieken

Kriekentaart met bladerdeeg

Pruimentaart

3 makkelijke pruimentaart recepten: met verse pruimen, gedroogde pruimen of alles in 1 keer in de oven volgens een lekker Franse pruimentaart recept. + BONUS: het makkelijkste recept met kruimeldeeg.

Gewoon een vel bladerdeeg met daarop eventjes gekookt fruit zonder dun sap: bakken en klaar! Kan dus evenzeer met pruimen of abrikozen of kruisbessen…

Wat heb je nodig?

Hoe klaarmaken?

 1. Verwijder de pitten uit de krieken. Doe met de suiker in een sauspot en laat 5 minuten koken. Doe de krieken door een vergiet. Bind het sap – de siroop een klein beetje met wat aardappelbloem. Dus papje maken van aardappelbloem en sap, bij de rest van het sap voegen, aan de kook brengen en laten indikken. Voeg de krieken weer toe en laat afkoelen.
 2. Oven voorverwarmen op 180 graden.
 3. Beboter en bebloem een taartvorm. Leg er een koud vel bladerdeeg in. Druk aan tegen de wanden en snijd wat over de rand hangt rand weg. Wil je nog makkelijker? Vertrek van een vel bladerdeeg op boterpapier. Leg met papier in de niet ingevette taartvorm. Trommel met een vork wat putjes in de bodem.
 4. Snijd dunne repen van de rest van het bladerdeeg.
 5. Giet de afgekoelde krieken op de taart. Bedek met reepjes bladerdeeg in ruitjesmotief.
 6. Bak het bladerdeeg goudbruin in de oven (een 30 tal minuten of meer).

Makkelijkste kriekentaart met pudding – Op grootmoeders wijze

Snel en makkelijke kriekentaart recept met pudding, bladerdeeg en krieken uit blik

Banketbakkersroom

Banketbakkersroom, custard of pasteibakkersroom is een soort gele pudding die veel wordt gebruikt als vulling van verse vruchten taartjes…

Oma neemt dezer dagen de makkelijkste stappen van de 2 bovenste recepten in 1 nieuw recept:

 • kant en klare bladerdeeg uit de winkel in plaats van zelf brooddeeg maken
 • met vanillepudding uit een pakje in plaats van met banketbakkersroom
 • eerst een laagje pudding op het deeg voor een drogere taartbodem

Makkelijk recept dus: met bladerdeeg van de winkel, krieken uit een bokaal, suiker, melk, vanillesuiker en pudding uit een pakje.

Om de onderste korst krokant te houden, wacht je tot alle ingrediënten koud zijn in de ijskast alvorens in de taartvorm doen. Daarna flink lang laten afbakken in de oven. Voor een nog krokantere korst, kan je het eerste vel bladerdeeg na het in de vorm te doen en in te prikken blind bakken in de oven (een 15tal minuten op 180 graden): leg een vel boterpapier op het bladerdeeg en vul met droge bonen, bakparels of een ander soort van gewichtjes. Laat wel afkoelen alvorens de taartvulling erin te gieten.

3x Kriekentaart Maken! Makkelijker dan Jeroen Meus - Klassiek met pudding

https://www.taartmaken.com
Op zoek naar 1 lekker kriekentaart recept? Dit zijn er 3! Supermakkelijk met bladerdeeg, verse krieken + nauwelijks werk. Verjaardagstaart van Jeroen Meus of...
4.23 van 9 stemmen
Werktijd 15 minutes
Kooktijd 45 minutes
Totaal 1 hour
Gerecht Taart
Cuisine Klassiek
Servings 4

Ingrediënten
 

Voor de taart en de afwerking

 • minstens 1 vel bladerdeeg 2 vellen om snel te werken. - Lees hier hoe je zelf bladerdeeg maakt : https://www.taartmaken.com/bladerdeeg/
 • abrikozengelei en een beetje water

Voor de pudding in plaats van banketbakkersroom:

 • 400 gram vanillepudding lees op de gebruiksaanwijzing van het pakje vanillepudding hoeveel melk je nodig hebt b.v. 25 gram vanillepoeder met 375 ml volle melk
 • 50 gram suiker
 • 10 gram vanillesuiker
 • Voor de krieken en kriekenvulling:
 • een laag ontpitte krieken
 • 250 ml kriekensap
 • 40 gram maïzena
 • 100 gram witte suiker

Hoe Klaarmaken
 

 • Haal een stijf vel bladerdeeg uit de ijskast en leg met het boterpapier in een vaste deegvorm. Duw het deeg mooi tegen de randen en snijd wat over de rand hangt af met een scherp mes.
 • Neem een vork en prik gaatjes in de bodem van de taart zodat het bodem-bladerdeeg de krieken niet uit de vorm gaan duwen tijdens het rijzen van het deeg.
 • Maak vanillepudding met volle melk, vanillepudding uit een pakje, vanillesuiker en 50 gram gewone suiker. Klop de klonters uit de bloem en laat 1 minuutje koken zodat de pudding indikt. Zet van het vuur en laat afkoelen.
 • Meng het kriekensap met de 100 gram suiker en de 40 gram maïzena.
 • Als de pudding is afgekoeld, schep je hem op de taartbodem en smeer mooi open. Verdeel er dan de krieken over die je wat in de pudding duwt en vul dan met het aangezoete kriekensap.
 • Leg een ander vel bladerdeeg bovenop de taart en duw tegen de zijkant op de rand van de taartvorm. Snijd wat over de vorm hangt af en prik met een vork gaatje sin het bovenste vel. Klassiek kan je ook dunne repen van
 • de overschot van een groot vel bladerdeeg of van een ander vel bladerdeeg snijden: leg in kruisvorm over elkaar met de uiteinden over de rand van de taartvorm. Duw op alle randenreepjes op de rand van de taartvorm,
 • zodat wat over de taartvorm hangt afbreekt.
 • Vermits alle ingrediënten koud zijn, laat je de kriekentaart 3 kwartier bakken in de oven op 180 graden.
 • Als je de taart wil laten blinken, warm je wat abrikozengelei op en smeer over de top van de nog warme taart. Je kan ze ook simpelweg bestrooien met poedersuiker, griessuiker of bruine suiker.

 

Deel met je Vrienden - Doe ze een plezier!

Comments

 1. Dockx Marcel says

  5 stars
  Perfect in orde

 2. 5 stars
  Gister die kriekentaart met pudding gebakken, in de koelkast gezet en vandaag aangesneden… lekker!

 3. 5 stars
  Heb de kriekentaart van Jeroen Meus gemaakt, maar op een vel bladerdeeg uit de winkel in plaats van op gistdeeg. De banketbakkersroom maak ik gelijk Jeroen: altijd lekker boordevol ei.

  Dankzij het gekochte bladerdeeg: in een wip en een flik klaar! Heerlijk zomers zo.

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

Recipe Rating
*